Oli essencial de menta piperita
Oli essencial de menta piperita

Taula de continguts

Ara que hem tornat a posar els ulls a la natura és un bon moment per beneficiar-nos de les propietats que ens ofereix l’aromateràpia, un art mil·lenari utilitzat en diferents cultures durant milers d’anys que utilitza els olis essencials de les plantes per millorar la nostra salut física, mental i emocional. Avui volem destacar l’oli essencial de menta piperita, un oli molt versàtil amb molts usos per a la cura personal.

En general, tots els olis essencials es poden inhalar, aplicar tòpicament o ingerir en certs casos per obtenir beneficis terapèutics.

Propietats medicinals de l’oli essencial de la menta piperita

Hi ha nombrosos estudis científics que avalen les propietats biològiques i medicinals de la composició de l’oli de menta piperita. A continuació, us expliquem alguns dels seus usos més comuns:

  • Inhalació: La inhalació de l’oli essencial de menta piperita pot ajudar a alleujar la congestió nasal, la sinusitis i la tos. Pots posar unes gotes d’oli essencial en un mocador o en un difusor d’olis essencials.
  • Alleugeriment del mal de cap, la migranya, el mareig o les nàusees: aplicant unes gotes d’oli essencial de menta piperita a la templa i al clatell i fer massatges suaument.
  • Bany: Afegir unes gotes d’oli essencial de menta piperita a l’aigua del bany pot ajudar-te a reduir l’estrès i l’ansietat i millorar el cansament físic o la manca de concentració.
  • Cura de la pell: L’oli essencial de menta piperita pot ser útil per tractar picors de la pell, i altres afeccions de la pell com l’herpes zòster, gràcies a les seves propietats antimicrobianes i antiinflamatòries.
  • Combatre el mal alè o halitosi gràcies a les seves propietats antimicrobianes i refrescants. Pots afegir una o dues gotes d’oli essencial a un got d’aigua i fer gàrgares durant uns 30 segons. També pots afegir unes gotes a la pasta de dents o esbandida bucal.
  • Tractar cops: gràcies a les seves propietats analgèsiques i antiinflamatòries, proporciona una sensació de frescor per alleujar el dolor dels cops, ajudant a reduir la inflamació i la inflor.
  • Tractar la indigestió: els seus calmants i antiespasmòdiques ajuden a relaxar els músculs del tracte digestiu i ajudar a alleujar els símptomes de la indigestió, com la inflor, els gasos i l’acidesa estomacal. Pots afegir una o dues gotes d’oli essencial a una tassa de te o aigua calenta i beure’l lentament. També pots aplicar unes gotes diluïdes d’oli essencial de menta piperita a la zona de l’abdomen i fer massatges suaument per ajudar a alleujar la inflor i la incomoditat.

És important tenir en compte que l’oli essencial de menta piperita és molt concentrat i pot ser irritant si es fa servir sense diluir. Procura consultar la teva farmacèutica a Empuriabrava perquè t’ajudi a determinar la causa subjacent i el tractament adequat segons el cas.

I tu què en penses? Creus que els olis essencials són una moda passatgera? T’agradaria crear una farmaciola casolana amb els olis essencials bàsics com la menta piperita?

També et pot interessar...