Menopausa: solucions naturals per alleujar els símptomes
Menopausa

Taula de continguts

La menopausa és un procés fisiològic que pot ocasionar símptomes molestos a causa dels canvis hormonals que tenen lloc durant un període prolongat. Des de l’etapa de perimenopàusica, que ocorre de 2 a 8 anys abans de la seva arribada, fins a la postmenopausa, que es pot estendre d’1 a 6 anys després, aquest llarg lapse es coneix com a “climateri”.

Canvis hormonals i símptomes físics

La menopausa es caracteritza per la interrupció de la menstruació i la disminució de la producció d’hormones sexuals, com ara l’estrogen i la progesterona.

Quan els estrògens disminueixen, el cervell interpreta aquest senyal com a manca d’energia. Com a resposta, el cervell augmenta la gana i redueix la utilització de sucre com a font d’energia, la qual cosa resulta en una disminució en la crema de sucre per produir energia.

A més, aquesta disminució abrupta a l’activitat cerebral també explica la majoria dels altres símptomes, ja que el cervell respon alliberant noradrenalina.

La influència de la noradrenalina a les àrees que controlen la termoregulació és el que específicament provoca l’aparició de les sufocacions i suors nocturnes, així com canvis sobtats en les emocions (irritabilitat, ansietat, depressió), cansament generalitzat, insomni i altres trastorns del son. És important tenir en compte que altres factors estressants poden agreujar aquests símptomes.

Solucions per alleujar els símptomes de la menopausa

  1. Flexibilitat metabòlica. Si el teu cervell és capaç d’utilitzar els cossos cetònics com a font d’energia, és possible que no experimentis cap deficiència ni facis adrenalina en excés. Adoptar una dieta cetogènica, practicar el dejuni intermitent i mantenir-se activa físicament, són mesures que poden promoure la flexibilitat metabòlica i alleujar els símptomes de la menopausa.
  2. Fitoestrògens. Els fitoestrògens són compostos vegetals que poden tenir efectes similars als estrògens al cos.
  3. Moduladors de l’activitat de l’adrenalina. Podeu comptar amb certs suplements naturals que us ajudaran a regular l’activitat de l’adrenalina i contribuir a alleujar els símptomes de la menopausa.

Recorda, la menopausa és un procés natural a la vida d’una dona, però això no significa que els símptomes hagin de ser inevitables. Comprendre els canvis hormonals que tenen lloc durant la menopausa i cercar solucions adequades pot marcar la diferència en la qualitat de vida d’una dona. Visita la teva Farmàcia Apoteca Natura a Empuriabrava per obtenir la millor orientació i un consell personalitzat en el teu cas particular.

També et pot interessar...