Càncer de mama: la importància de l’autoexploració i les mamografies
Càncer de mama

Taula de continguts

El càncer de mama és el tumor més freqüent a les dones occidentals. Segons l’Organització Mundial de la Salut, cada any es diagnostiquen 1.670.000 nous casos de càncer de mama i unes 522.000 dones moren per aquesta malaltia. El 19 d’octubre se celebra el Dia Mundial contra el Càncer de Mama com a recordatori del compromís de tota la societat en la lluita contra aquesta malaltia.

A Farmàcia Fornells formem part de les farmàcies comunitàries especialitzades en oncologia al projecte Hydroskin Oncology. Gràcies a aquesta iniciativa pionera, contribuïm a la causa mitjançant l’acompanyament professional per oferir més qualitat de vida als pacients oncològics, treballant sempre des de la sensibilitat i les emocions.

A la nostra farmàcia trobaràs fulletons informatius amb consells per a l’autocura oncològica durant la quimioteràpia i la radioteràpia. A més, disposem d’un espai oncològic on podràs trobar la línia de productes específics d’Hydroskin Oncology per a la cura idònia de la pell.

A més, en la nostra col·laboració solidària amb la lluita contra el càncer, oferim un gel de bany rosa mosqueta d’Interapothek. El 10% de l’import de la teva compra es dona a l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Com prevenir el càncer de mama?

Octubre és el mes de lluita contra el càncer de mama per conscienciar la dona de la importància de l’autoexploració i la mamografia.

El diagnòstic precoç és clau. Anticipa’t al càncer mitjançant l’autoexploració.

Passos per a l’Autoexploració de Mama

Detecció del càncer de mama mitjançant l’autoexploració.

Mitjançant la palpació, es pot apreciar un bony com una zona engrossida a la mama.

  • Canvis a la pell de la mama, com l’aparició d’ulceracions, retracció de la pell (clotets).
  • Canvis de color, rugositats o envermelliment (pell de taronja).
  • Canvis en la forma o mida d’alguna de les mames.
  • Canvis al mugró, com la seva inversió o retracció.
  • Un bony o nòdul que es palpa a la zona de l’aixella.

Recorda fer-te mamografies periòdiques abans dels cinquanta per a la detecció precoç. Les MAMOGRAFIES NO PRODUEIXEN CÀNCER, salven vides!

A Farmàcia Susanna Fornells t’acompanyem per cuidar-te. Vine a recollir el teu calendari solidari i anota-hi el dia de cada mes per a fer la teva autoexploració.

També et pot interessar...